Haşhaşlı Afyon Lokuru Lokumu Poğaçası Çöreği Nasıl Yapılır


Haşhaşlı Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeleri: 

  • İki tane yumurta ( Birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir tane yaş maya
  • Bir kahve fincanı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar tam buğday unu. (Beyaz un da olabilir)

İçi İçin

  • Bir su bardağı haşhaş ezmesi ( Katı kıvamlı olacak)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Yaş mayayı ılık sütün içine atarak eritiyoruz.
Toz şeker, iki  yumurta ve tuzu ilave ederek karıştıryoruz. ( Yumurta sarısının birini üzeri için ayırıyoruz)
Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Yarım saat (30 dakika) mayalanmaya bırakıyoruz. 
Mayalanan hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz.
Her parçayı merdane yardımıyla un serperek tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Açılan hamurların her yanına eşit şekilde tabaka halinde sıvı yağlı şekerli haşhaş ezmesinden sürüyoruz. 
Daha sonra hamuru rulo şekilde sarıyoruz.
Rulo şeklinde sardığımız hamuru 4-5 cm aralıklarla dilimliyoruz.
Kestiğimiz dilimleri haşhaşlı ve kesilmiş yerleri yukarı gelecek şekilde yağladığımız tepsiye diziyoruz. 
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
15 dakika daha mayalanması için tepside dinlendiriyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına veriyoruz.
 Üzeri kızana kadar pişiriyoruz. misyemek