Çabuk Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır

Çabuk Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır Malzemeleri: 2 tane tavuk budu 2 tane kanat 4 tane orta boy patates 6 tane

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi
Malzemeleri
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 1 demet maydanoz
  • 10 dal kadar nane
  • 6 tane taze soğan
  • 1 demet marul
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardak su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 limon suyu (ya da varsa 1 çay bardağı nar ekşisi)
  • Tuz, 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber 
Yapılışı
Bulgura sıcak su ilave edip bir kenarda üzeri kapalı olarak dinlendirin. Diğer tarafta ocakta zeytinyağıyla kuru soğanı hafifçe pembeleştirin. Salçayı ekleyerek, ocaktan alın.

Diğer taraftan bütün malzemeleri ince ince doğrayın. Hepsini bulgurun içine ilave edip limonu da üzerine sıkıp servis yapın. poğaçalar

Haşhaşlı Afyon Lokuru Lokumu Poğaçası Çöreği Nasıl Yapılır


Haşhaşlı Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeleri: 

  • İki tane yumurta ( Birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir tane yaş maya
  • Bir kahve fincanı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar tam buğday unu. (Beyaz un da olabilir)

İçi İçin

  • Bir su bardağı haşhaş ezmesi ( Katı kıvamlı olacak)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Yaş mayayı ılık sütün içine atarak eritiyoruz.
Toz şeker, iki  yumurta ve tuzu ilave ederek karıştıryoruz. ( Yumurta sarısının birini üzeri için ayırıyoruz)
Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Yarım saat (30 dakika) mayalanmaya bırakıyoruz. 
Mayalanan hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz.
Her parçayı merdane yardımıyla un serperek tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Açılan hamurların her yanına eşit şekilde tabaka halinde sıvı yağlı şekerli haşhaş ezmesinden sürüyoruz. 
Daha sonra hamuru rulo şekilde sarıyoruz.
Rulo şeklinde sardığımız hamuru 4-5 cm aralıklarla dilimliyoruz.
Kestiğimiz dilimleri haşhaşlı ve kesilmiş yerleri yukarı gelecek şekilde yağladığımız tepsiye diziyoruz. 
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
15 dakika daha mayalanması için tepside dinlendiriyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına veriyoruz.
 Üzeri kızana kadar pişiriyoruz. misyemek

Haşhaşlı Çörek Tarifi


Haşhaşlı Çörek Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı su
  • Bir paket yaş maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • Bir kase ezilmiş haşhaş
  • Aldığı kadar un
  • Yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı 
Malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Yoğurduğumuz hamuru bir saat dinlendirin. 
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp lavaş kalınlığında açalın.
Üzerine sıvı yağla cıvıtılmış ince tabaka halinde haşhaş sürün.
Sıgara böreği gibi (rulo şeklinde) sarıp küçük küçük kesin.
Altını yağladığınız tepsiye dizip bir saat dinlendirin.
Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
misyemek