Haşhaşlı Lokum Tarifi

Haşhaşlı Lokum Tarifi 
Malzemeleri:

  • Beş bardak un
  • Yeteri kadar ılık su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir paket instant maya
İçi için:
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • Bir bardak sıvı yağı

Yapılışı:
Un, su, maya, tuz ve karıştırarak yumuşak bir hamur yapın.
Haşhaş ezmesini bir bardak sıvı yağla karıştırarak inceltin.
Hazırladığınız hamuru 5 eşit parçaya bölün.
Her birini parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Haşhaş-yağ karışımından aralarına bolca sürün.
He birini ayrı ayrı rulo şeklinde kıvırın hamuru biraz uzatın.
2-3 parmak eninde parçalar kesip tepsiye sıkıca diklemesine dizin.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.