Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:

  • Dört adet hazır yufka
  • İki adet yumurta
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 100 gram lor peyniri
  • Bir demet maydanoz

Yapılışı:
Yumurta, süt ve sıvıyağı güzelce karıştın.
Tepsiyi margarinle yağlayın.
1 tane yufkayı kenarları dışta kalacak şekilde tepsiye serin
2. yufkayı da 5-6 parçaya bölerek tepsiye yayın.
Üzerine yumurtalı sütlü harçtan dökün.
Üzerine hazırladığınız lor peynirli malzemesinden her yayına yayın.
3. yufkayı da parçalayıp üzerine yayın.
Tekrar üzerine yumurtalı sütlü harçtan gezdirin.
İlk yufkanın dışta kalan kenarlarını tepsinin içine doğru katlayın.
Son yufkayı parçalamada buruşturup üzerine serin.
Kalan sütlü harcın tamamını böreğin üzerine eşit şekilde gezdirin.
Böreği kare dilimler halinde kesin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.