Klasik Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
- Üç yemek kaşığı margarin
- Bir su bardağı pudra şekeri
- Bir su bardağından biraz az sıvı yağ
- Bir su bardağından az yoğurt
- İki tane yumurta (Birinin akı üzerine sürmek için ayrılacak)
- Bir tane portakal rendesi
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Bir çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- Yumurta beyazı
- Tercihen ceviz veya toz şeker
Malzemelerin tamamını karıştırın.
(margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, portakal rendesi, kabartma tozu, vanilya, karbonat, un)
Ele yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur yapın.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Önce yumurta akına daha sonra ceviz veya toz şekere batırın.
Önceden yağladığınız tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
Önceden ısıtılan 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin.