Çabuk Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır

Çabuk Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır Malzemeleri: 2 tane tavuk budu 2 tane kanat 4 tane orta boy patates 6 tane

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:

  • Dört adet hazır yufka
  • İki adet yumurta
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 100 gram lor peyniri
  • Bir demet maydanoz

Yapılışı:
Yumurta, süt ve sıvıyağı güzelce karıştın.
Tepsiyi margarinle yağlayın.
1 tane yufkayı kenarları dışta kalacak şekilde tepsiye serin
2. yufkayı da 5-6 parçaya bölerek tepsiye yayın.
Üzerine yumurtalı sütlü harçtan dökün.
Üzerine hazırladığınız lor peynirli malzemesinden her yayına yayın.
3. yufkayı da parçalayıp üzerine yayın.
Tekrar üzerine yumurtalı sütlü harçtan gezdirin.
İlk yufkanın dışta kalan kenarlarını tepsinin içine doğru katlayın.
Son yufkayı parçalamada buruşturup üzerine serin.
Kalan sütlü harcın tamamını böreğin üzerine eşit şekilde gezdirin.
Böreği kare dilimler halinde kesin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Zeytinli Diyet Salata Tarifi

Zeytinli Diyet Salata Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir tane göbek salata
  • Bir demet tere
  • Yarım demet dere  otu
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tane havuç
  • 75-100 gram tuzsuz beyaz peynir
  • 12 tane siyah tuzu alınmış zeytin
  • Bir çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu

Yapılışı
Yeşillikleri iyice yıkayıp süzün.
Beyaz peyniri küp küp şeklinde doğrayın.
Yıkayıp süzdüğünüz  yeşillikleri elle büyük parçalar halinde bölün.
Havucu soyma bıçağıyla ya da törpüyle uzun şeritler halinde kesip ilave edin.
Yağ ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
Peynir küpleri ve zeytinleri üzerine ekleyip servis yapın.

Haşhaşlı Lokum Tarifi

Haşhaşlı Lokum Tarifi 
Malzemeleri:

  • Beş bardak un
  • Yeteri kadar ılık su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir paket instant maya
İçi için:
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • Bir bardak sıvı yağı

Yapılışı:
Un, su, maya, tuz ve karıştırarak yumuşak bir hamur yapın.
Haşhaş ezmesini bir bardak sıvı yağla karıştırarak inceltin.
Hazırladığınız hamuru 5 eşit parçaya bölün.
Her birini parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Haşhaş-yağ karışımından aralarına bolca sürün.
He birini ayrı ayrı rulo şeklinde kıvırın hamuru biraz uzatın.
2-3 parmak eninde parçalar kesip tepsiye sıkıca diklemesine dizin.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Güveçte Fasulye Yemeği

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Güveçte Fasulye Yemeği Tarifi. Güveçte fasulye yemeği yapmanın püf noktaları kısık ateşte yavaş yavaş pişirmektir. 

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • 300 gram dana kuşbaşı ve kemikli et 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı

Yapılışı
1 gece önceden fasulyeler suda ıslatın.
Güvece yağı koyun, etleri ilave edin. 
Etler suyunu salınca soğanları ilave edip kavurun. 
Daha sonra salçayı ilave edin. 
Fasulyeleri de ekleyin.
Üstünü geçecek kadar sıcak su koyun. 
Tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.

Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yapılışı

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • Dokuz kaşık irmik
  • Dokuz kaşık toz şeker
  • İki yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Beş su bardağı süt (1 litre)
  • Bir paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı margarin  

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı
İrmik, toz şeker ve 1 litre sütü tencerede karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlamadan önce vanilya ve margarini ekleyip karıştırın.
Koyulaşmaya başlayınca ocağı kısın.
İki dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Bu işlemleri yaparken sürekli karıştırın.
Ocaktan aldıktan sonra hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
Kaselere dökün.
İsteğinize göre üzerini tarçın, meyve  ya da cevizle süsleyin.
Sütlü irmik tatlısı servise hazır.

Bayatlamayan Sodalı Poğaça Tarifi

Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı süt (Süt ılık olacak)
  • 200 ml'lik bir şişe soda 
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir paket yaş maya
  • Yeteri kadar tuz (Bir yemek kaşığı yeterli)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (Hamur kulak memesinden az yumuşak olacak)
  • İki tane yumurta sarısı (Üzeri için)
  • İsteğe göre sade ya da içine peynir veya patates koyabilirsiniz

Yapılışı
Yaş mayayı ilik sütle karıştırarak iyice eritin
Sodayı, yağı, tuzu ve şekeri de ilave edip karıştırın.
Elenen unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatarak mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın.
Elinize yuvarlayarak istediğiniz şekli verin.
İsterseniz sade ya da içine peynir, patates koyarak tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaynak: misyemek

Yalancı Kokoreç Tarifi

Yalancı Kokoreç Tarifi 
Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 6 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 4 sivri yeşil biber
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Nane
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz

Yalancı Kokoreç Yapılışı 
Tavuk etleri küçük kuşbaşı olacak şekilde doğranır. 
Tavaya sıvı yağ eklenir ve tavuk eti kavrulur. 
Diğer bir tavada sarımsaklar ve ince doğranmış biber kavrulur. 
Baharatlar bu karışıma ilave edilir ve karıştırılır. 
Bu karışım kızarmaya başlayan tavuk etinin üzerine eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Domatesler yemeklik doğranır ve suyu süzülerek tavuğa eklenir. 
Suyunu çekince yemeğimiz servise hazırdır. 
Yanında bulgur pilavıyla servis yapabilirsiniz.

İstavrit Tava Tarifi

İstavrit Tava Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1.5 kilo istavrit
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı fırınlanmış mısır unu
  • Tuz

İstavrit Tavanın Yapılışı
Balıkları kafa yerlerinden baş ve işaret parmağınızla tutup kendinize doğru sertçe çekin.
Tüm içindekileri boşaltıp tüm kirli yerlerini suyun altında yıkayın.
İçinde ne kan nede gri şeyler kalmamalı.
Balık ne kadar temiz yıkanırsa o kadar lezzetli olur.
Tümü temizleyip suyunu güzelce süzdürün.
Hem balıklara tuz atıp harmanlayın hemde mısır ununa.
Balıkları mısır ununa bulayıp balık tavasına yelpaze şeklinde dizin.
Bir tavaya bir çay bardağı yağ koyun.
Balıkları arada çevire çevire kızartın.
Sıcak servis edin.

Fındıklı Kurabiye Tarifi

Fındıklı Kurabiye Tarifi 

  • Malzemeleri:
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı  
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • Alabildiği kadar un

Fındıklı Kurabiye Yapılışı
Fındık hariç diğer malzemeleri geniş bir kapta yoğurun.
Ele yapışmayacak şekilde hamur oluşturana kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Fındıkları da hamurunuza ekleyip yoğurmaya devam edin.
Cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
Hazırladığınız kurabiyelerin bir kısmını iri dövülmüş fındığa birazını da çikolata pasta süsüne batırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırladığınız kurabiyeleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri çok kızarmayacak şekilde pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.