Haşhaşlı Lokum Tarifi

Haşhaşlı Lokum Tarifi 
Malzemeleri:

  • Beş bardak un
  • Yeteri kadar ılık su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir paket instant maya
İçi için:
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • Bir bardak sıvı yağı

Yapılışı:
Un, su, maya, tuz ve karıştırarak yumuşak bir hamur yapın.
Haşhaş ezmesini bir bardak sıvı yağla karıştırarak inceltin.
Hazırladığınız hamuru 5 eşit parçaya bölün.
Her birini parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Haşhaş-yağ karışımından aralarına bolca sürün.
He birini ayrı ayrı rulo şeklinde kıvırın hamuru biraz uzatın.
2-3 parmak eninde parçalar kesip tepsiye sıkıca diklemesine dizin.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Related Posts:

  • Haşhaşlı Lokum Tarifi Haşhaşlı Lokum Tarifi  Malzemeleri: Beş bardak un Yeteri kadar ılık su Bir tatlı kaşığı tuz Bir tatlı kaşığı şeker Bir paket instant maya İçi için: 250 gram haşhaş ezmesi Bir bardak sıvı yağı Yapılışı: Un, su, maya,… Read More
  • Haşhaşlı Afyon Lokuru Lokumu Poğaçası Çöreği Nasıl Yapılır Haşhaşlı Afyon Lokuru Lokumu Poğaçası Çöreği Nasıl Yapılır, Haşhaşlı Poğaça Nasıl Yapılır, haşhaşlı poğaça nasıl yapılır, Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır, Haşhaşlı Afyon Lokuru Nasıl Yapılır, haşhaşlı çörek … Read More
  • Bayatlamayan Sodalı Poğaça TarifiSodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi Malzemeleri: Bir su bardağı süt (Süt ılık olacak) 200 ml'lik bir şişe soda  Bir su bardağı sıvı yağ Bir paket yaş maya Yeteri kadar tuz (Bir yemek kaşığı yeterli) 1,5 yemek kaşığı şeke… Read More