Hamsili Pilavın Tarifi Hamsili Pilavın Nasıl Yapılır Hamsili Pilavın Yapmanın Püf Noktaları

Hamsili Pilavın Tarifi Hamsili Pilavın Nasıl Yapılır Hamsili Pilavın Yapmanın Püf Noktaları

Hamsili Pilavın Tarifi
Malzemeleri:

  • 1,5 kilo hamsi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane soğan
  • Dolmalık fıstık
  • Kuş üzümü
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tavuk suyu ya da su
  • Sirke
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Karabiber

Yapılışı
Hamsileri limonlu ve sirkeli suda 2 dakika bekletin.
Pirinçleri tuzlu ılık suda bekletin.
Bir tane soğanın yarısını ince ince doğrayın, yarısını rendeleyin.
Tereyağında kavurmaya başlayın.
Tereyağının yanmaması için birkaç damla zeytinyağı ilave edin.
Üzerine dolmalık fıstıkları ve ılık suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ilave edin.
Birkaç dakika kavurduktan sonra ılık suda bekletilen pirinçleri ilave edip kavurun.
Bir su bardağı pirince 1,5 su bardağı tavuk suyu kullanın.
7-8 dakika sonra ateşten alın.
Demlenmesine izin vermeyin, çünkü fırında demlenecek.
Tuz, karabiber ve yeni baharı ilave edip altını kapatın.
Altını kapattığımız pilavın içine ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.
Hamsileri süzdürün.
Kalıbı margarinle yağlayın.
Üzerine boşluk kalmayacak şekilde hamsi ile kaplayın.
Üzerine pilavı dökün.
Boşluk kalmayacak şekilde pilavın üzerini hamsiyle kapatın.
Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup 200 derecede 45 dakika-1 saat kadar pişirin.

Related Posts: