Kabak Tatlısı Tarifi Kabak Tatlısı Yapılışı Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeleri

  • Bir kilo bal kabağı
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • Bir çay bardağı su
  • Üzeri için fındık veya ceviz

Yapılışı
Kabakları soyup, çekirdeklerini ayıklayın.
Arzu ettiğiniz büyüklükte dilimleyin.
Doğradığınız kabakları yayvan bir tencereye dizin.
Üzerine toz şekeri gezdirerek her yanına eşit şekilde serpin.
Üzerine bir çay bardağı su  ilave edip kapağını kapatın.
Önce orta ateşte kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar dağılmayacak şekilde yumuşayana kadar pişirin.
Kabaklar piştikten sonra servis tabağına alın.
Üzerine damak zevkinize  fındık, ceviz veya tarçın serpin.
İster sıcak ister soğuk servis yapın.