Lazanya Tarifi Lazanya Yemeği Lazanya Nasıl yapılır

Lazanya Tarifi Lazanya Yemeği Lazanya Nasıl yapılır, kıymalı lazanya tarifi.

Lazanya Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım paket lazanya yaprağı
  • 300 gram kıyma
  • İki tane soğan
  • İki tane domates
  • İki yemek kaşığı salça
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 diş sarmısak
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi 
Beşamel sosu için

  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Dört yemek kaşığı un
  • İki su bardağı süt
Yapılışı

Derince bir tavaya sıvıyağını koyun.
Küçük doğranan soğanları içerisine ekleyin.
Birazcık kavrulunca üstüne kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulunca sarımsakları ve kabuğu soyulan domatesleri küp şeklinde doğrayarak ekleyin.
Orta sıcaklıkta 13- 14 dakika daha soteleyin.
Üstüne salçayı ekleyin, kavurmaya devam edelim yaklaşık 1 su bardağı kadar ılık su ekleyin.
Tuzu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Başamel sosunu yapmak için tereyağı ve unu bir tencerede orta sıcaklıkta kavurun.
Üstüne sütü azar azar ekleyin muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Kıymalı sosu ve başamel sosu hazırlandıktan sonra fırın kabını yağlayın.
Tabanına lazanya dizin.
Üstüne birazcık başamel sos dökün ve güzelce yayın.
Daha sonra üstüne kıymalı harçtan dökün ve üstüne tekrar lazanya koyun.
Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
En üstteki lazanyalara tekrardan başamel sos sökün ve kaşar peyniri rendesi serpin.
Lazanyaların tamamen yumuşaması için yaklaşık 15 dakika bekletmemiz yeterli olacaktır.
Son olarak 180 derecede ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirin.
Üstü kızarınca dilimleyerek servis yapın.