İstavrit Tava Tarifi

İstavrit Tava Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1.5 kilo istavrit
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı fırınlanmış mısır unu
  • Tuz

İstavrit Tavanın Yapılışı
Balıkları kafa yerlerinden baş ve işaret parmağınızla tutup kendinize doğru sertçe çekin.
Tüm içindekileri boşaltıp tüm kirli yerlerini suyun altında yıkayın.
İçinde ne kan nede gri şeyler kalmamalı.
Balık ne kadar temiz yıkanırsa o kadar lezzetli olur.
Tümü temizleyip suyunu güzelce süzdürün.
Hem balıklara tuz atıp harmanlayın hemde mısır ununa.
Balıkları mısır ununa bulayıp balık tavasına yelpaze şeklinde dizin.
Bir tavaya bir çay bardağı yağ koyun.
Balıkları arada çevire çevire kızartın.
Sıcak servis edin.