Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram tereyağı (ya da yarım paket margarin)
- Bir su bardağı şeker
- Bir tane yumurta
- Bir çay çay bardağı sıvıyağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Un
Çikolata Sosu İçin
100 gram bitter ya da sütlü çikolata
İsteğe göre bir miktar süt
Yapılışı
Tere yağını ve şekeri derince bir kapta yoğurun.
Yumurta ve sıvı yağı ilave edip yoğurmaya devam edin.
Sırasıyla abartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yapın.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Önceden ısıtılmış 150-155 derecedeki fırında üzerileri çok hafif sararana kadar pişirin
Piştikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataları üzerine gezdirin.
Zevkinize göre sosun üzerine ceviz fındık ya da Antep fıstığı serpebilirsiniz.