Kısır Yapılışı Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır

Kısır Yapılışı Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır 

Kısır Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı ince bulgur (kısırlık bulgur)
  • İki tane domates
  • Üç tane yeşil sivri biber
  • Altı tane taze yeşil soğan
  • Tuz
  •  Karabiber
  • Kimyon
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane limon

Yapılışı
Bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 su bardağı ılık su ile ıslatın.
Bütün yeşillikleri ince ince doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup, fındık büyüklüğünde doğrayın.
Islattığınız bulgur kabarınca içine domates salçası ve  biber salçasını ilave edip karıştırın.
Daha sonra  tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip ovuştura ovuştura biraz karıştırın.
Yeşillikleri ekleyip tekrar karıştırın.
Doğranmış domates, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
Salata tabağına marul yapraklarını serin üzerine kısırı koyup servis yapın.